BEAC Harcművészeti Szakosztály (Kick Box, Box, Muay Thai, Brazil Jiu Jitsu, Karate)

Kick-box:

 

Az edzésen a sportágra jellemző erősítő gyakorlatok és kondicionálás lesznek előtérben, egy kevés technikázással kiegészítve. Amennyiben a hallgatók év közben is ellátogatnak az edzéseinkre, ezekre az alapokra könnyedén tudunk kombinációkat, majd később küzdelmeket építeni.

Ne féljetek, egyáltalán nem a küzdelemről szól a dolog egyből, fokozatosan képzünk bennetek jó hangulatú edzéseinken. Amennyiben valakit mégis a küzdelem érdekel, nyugodtan jöhet ő is, hozza magával a védőfelszereléseit.

Az edzések: kedden és csütörtökön 19:00-21:00-ig, BEAC csarnok, “belső tenisz pálya”

Vezetőedző: Németh Márk
Németh Márk (kick-box)

 • E-mail: nemethmark9700@gmail.com
 • Facebook-csoport: ELTE Kick-box

Box:

Ha érdekelnek a küzdősportok, ha szeretnéd elsajátítani a box technikáját, ha szeretnél fitt maradni, erősödni vagy fogyni az egyetem mellett, akkor ott a helyed a BEAC Box edzésein.

Miért ajánljuk?

 • a box segít az önbizalom és önuralom növelésében.
 • segít a stressz levezetésben.
 • fizikai és mentális erőnlétet ad.
 • a koncentrációt és a győzni akarást fejleszti.

Az éjszakai sporton a Filc pályán 19.15-20.00 tudtok csatlakozni a BEAC Box kedvcsináló edzéséhez! Az órákhoz kezdők is bátran csatlakozhatnak. Az edzésen az alap ütéseket és azok védéseit vesszük át és gyakoroljuk játékos feladatokkal!

Rozgonyi Áron (box)

Muay thai:

Sebők Máté vagyok, az ELTE-BEAC Muay Thai szakág vezetője, valamint a BP Gym Class vezetőedzője. 20 éve foglalkozom a muay thai – jal, még mindig aktív versenyző vagyok, de ezen kívül 10 évet capoeiráztam és 6 évig brazil jiu jitsuztam.

Az órán egy intenzív átmozgatást, nyújtást követően Thaiföld nemzeti sportjával, a “nyolc végtag tudományának” alap technikáival ismerkedhettek meg, mely rúgásokat, valamint könyökkel és térddel végrehajtott kombinációkat foglal magába. Vezesd le a mindennapi stresszt, légy tagja egy remek csapatnak!

Ennek az ezeréves thai sportágnak, a muay thai-nak nagyon „letisztult” mozgásformák, komplex rendszeréről van szó. Hamar rögzülnek benned az alapok, aminek következtében éles helyzetben önvédelemre is fel lehet használni az edzéseken tanult gyakorlatokat – ez többek között a nők számára jelenthet hatalmas előnyt és segítséget. A muai thai-nak nagymértékű önbizalom növelő hatása van, mivel a technikák pontos elsajátítása a küzdelmek során történik.

Miért ajánljuk?

 • profi edzőtől tanulhatsz
 • kiváló csapat tagja lehetsz
 • pontosságra, jó alapokra fogsz építkezni, így akár az önvédelemben is alkalmazhatod
 • kitartásodra garantáltan szükség lesz, de a kihívást élvezni fogod!

Sebők Máté (muay thai)

Brazil jiu-jitsu

A Brazil jiu-jitsu egy földharcra épülő, rendkívül hatékony küzdősport, amelyben egyaránt fontos a technikai tudás és az erőnlét megszerzése. A Brazil jiu-jitsu jó fizikai erőnlétet, magabiztosságot eredményez, edzéseink pedig kiváló hangulatban zajlanak a Bogdánfy úti ELTE Sporttelepen. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő szintet, akár kezdő, akár versenyző szeretne lenni.

Nagy vonalakban a következőképpen képzeljétek el ezt a sportot: A brazil jiu-jiitsu sportirányzata földharc irányzat, amiben ütések és rúgások nélkül küzdünk a másikkal. Az alapgondolat az, hogy ha le akarunk győzni egy nagyobb és erősebb támadót, akkor minél közelebb kell kerülni hozzá, ezáltal minimalizálhatjuk a támadóerejét. Ezután a földre kell őt vinni, ahol feladásra kényszerítő technikák sokasága áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy a támadót jobb belátásra bírjuk. Aztán a földön számtalan manőverezési lehetőségünk van, hogy ún. domináns pozícióba kerüljünk, vagyis, hogy az ellenfél ne tudjon (vagy csak minimálisan tudjon) minket megsebesíteni.

Gyere és próbáld ki Te is!

Miért ajánljuk?

 • fontos a jó technika, melyet fokozatosan el tudsz majd sajátítani
 • jó hangulatú, ám kemény edzéseken vehetsz részt
 • akkor sem veszítesz, ha „alul” maradsz
 • önbizalmat ad

Bence György (brazil jiu-jitsu)

Goju-ryu karate

A karate elsőre sokakat megijeszt. Ütések, rúgások, bevert, vérző orr, esetleg még fegyverek is. Ám van, ami a karate filmekből nem derül ki. A karate és ezen belül a mi csapatunk is egy család. Mi a Harcosok Családjának hívjuk magunkat. Egy családban vigyáznak egymásra, ahogy mi is tesszük edzéseinken, hiszen a célunk a közös gyakorlás, nem pedig a másik megsemmisítése edzés közben. Edzéseink éppen ezért remek hangulatban telnek, a hangsúly a közös munkán van, egymás segítésén, hogy jobbak legyünk mint, amilyenek tegnap voltunk. 

A karate nem könnyű műfaj. A karate nem sport, ezért mi nem sportként gyakoroljuk. Nem megyünk versenyekre, és nem készülünk arra hogy bárkit legyőzzünk. Mi a legfélelmetesebb ellenfél, saját gyengeségeink ellen küzdünk. A karate egy életforma, amit mindenki addig csinálhat, ameddig akarja csinálni. Nincs életkori kötöttség, és nincs semmilyen más kikötés sem. Gyere le, próbáld ki!

Miért karatézz az ELTE-BEAC-on?

 • Fejleszted a mozgáskultúrád.
 • Valódi önvédelmet tanulhatsz.
 • A tanítást a te szintedhez igazítjuk.
 • Egy elismert, nemzetközi szervezet tagja lehetsz.
 • Egy igazán családias közösség vár rád.

Horváth Judit és Novák Dóra (goju-ryu karate)